Omgeving

Provence en Riviera

Aan de Franse Riviera, de Cote d’Azur liggen de bekende badplaatsen als Monaco, Nice, Antibes en Cannes en vele minder bekende dorpjes. In de zomer is het er altijd erg druk.

Enkele tientallen kilometers uit de kuststrook treft u echter een andere wereld aan. In dit meestal zonnige gedeelte van Frankrijk vindt men een grote variatie aan landschappen, er zijn bossen (de Var is het op één na dichtstbeboste departement), bergen en meren. Een van de meest spectaculaire natuurgebieden is de Gorges du Verdon. Er zijn meer dan 120 dorpen die op een heuvel zijn gebouwd. Elk heeft zijn eigen charme met soms boetiekjes of kunstnijverheidswinkels in de nauwe straatjes, zoals in Fayence, Eze, Gourdon, St Paul de Vence, Grasse en Mougins.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gezellige markt van Fayence

De steden en dorpen getuigen van de lange geschiedenis van dit gebied met een rijke culturele erfenis. Meer dan 80 monumenten, kerken, kapellen, paleizen en verdedigingswerken zijn er te ontdekken. Op culinair gebied is Zuid-Frankrijk uiteraard een eldorado.

Activiteiten

Rond Seillans zijn er vele wandelroutes uitgezet, door prachtige natuurgebieden en met soms overweldigende vergezichten.
Het huis ligt op 35 km van de stranden, met mogelijkheden voor waterskiën en windsurfen. Vissen en ongemotoriseerde watersporten zijn mogelijk in het Lac de Ste. Cassien.

Binnen een half uur rijden liggen er vele prachtige golfbanen, o.a. de beroemde Royal Mougins, St. Andreol in La Motte en Terre Blanche in Fayence/Tourrettes.

st endreol.jpg

De golfbaan van St Andreol op 25 km afstand

Tips voor Trips

De parfumfabrieken in Grasse met rondleidingen
Een bezoek aan de markt van Forville in Cannes
De glasfabrieken in Biot
Een boottocht naar de Iles de Lérins met een picknick op het eiland
Een bezoek aan Chateau Sainte Roseline (mozaïek van Chagall) in Les Arcs gecombineerd met een wijnproeverij in La Maison des Vins, eveneens in Les Arcs
Het Matisse Museum en de Raoul Dufy Gallery in Nice
Een bezoek aan de Fondation Maeght (Moderne kunst) en St. Paul de Vence
Het Renoir Museum in Cagnes-sur-Mer
Een dagje naar het strand in Cannes en een rondje langs de boetieks
Het Picasso museum in Antibes
Een tochtje naar St. Tropez, Nice of Monte Carlo en Italië.

Een must voor iedereen die er nog nooit geweest is: De Gorges du Verdon, het grootste klovenstelsel in Europa, adembenemend mooi!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gorges du Verdon

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op Saint Honorat, een eilandje voor de kust van Cannes